СИГУРНОСТ, НАДЕЖДНОСТ, ТОЧНОСТ

Технологични обработки

Поцинковане

Фирма „26 май” – Благоевград, извършва блестящо поцинковане на детайли на подвеска и барабан. Процесът е изцяло автоматизиран, което гарантира добро качество и кратки срокове на изпълнение на поръчките.

Никелиране и хромиране

Фирма „26 май” ЕООД разполага с нова автоматична технологична линия за нанасяне на покрития никел-хром върху метални детайли с окачване. Използва се технология на базата на тривалентен хром.

Оксидация, закаляване, механична обработка

В галваничния цех на фирма “26 май” освен поцинковане с последваща хроматна пасивация, блестящо и полублестящо никелиране и хромиране се извършва и химична оксидация на стоманени детайли.

Поцинковане

Фирма „26 май” – Благоевград, извършва блестящо поцинковане на детайли на подвеска и барабан. За повишаване на корозионната устойчивост на детайлите след поцинковане се прави пасивиране в три основни цвята – бяло (безцветно), жълто и черно. При заявено желание от страна на клиента може да се направи пасивиране в зелен, син или друг цвят.

Процесът е изцяло автоматизиран, което гарантира добро качество и кратки срокове на изпълнение на поръчките. Ваните са с работна дължина 3000 mm и дълбочина 1400 mm. Общата годишна повърхност за галванизация е 12 090 кв. м.

Цехът за поцинковане с барабанна обработка на детайли е с годишен капацитет 89 000 кг.

Никелиране и хромиране

Фирма „26 май” ЕООД разполага с нова автоматична технологична линия за нанасяне на покрития никел-хром върху метални детайли с окачване. Използва се технология на базата на тривалентен хром, размерът на ваните е 2000х700х1500 мм (ДxШxВ). Заедно с инсталацията за отпадни води това производство отговаря изцяло на европейските екологични норми.

Предлагат се следните видове декоративни покрития:

• полублестящ никел
• полублестящ никел и хром
• блестящ никел и хром

Е!10216 METALCOAT – ПРОЕКТ ЕВРОСТАРС – 2

Фирма 26 Май ЕООД разполага с научноизследователско звено, което работи по иновативни проекти. В момента научноизследователското звено работи по проект на Евростарс. Темата на проекта е стоманени изделия, защитени от антикорозионни, самовъзстановяващи се покрития без разстовирители и грундове.

Проектът е насочен към нов процес на насяне на защитно покритие на метални/стоманени продукти, включващи както вече галванизирани продукти така и необработени стоманени продукти. Покриващит слой е базиран на нов полимерен лак (без наличие на разтворители и вода), нанасян чрез разпръскване и последващо ултравиолетово втвърдяване, при което втърдяване се образува химична връзка между покритието и повърхността на метала.

Системата за покрития, която беше разработена е базирана на предварително разработени олигуреадисперсии в полиоли, получени от отпадъци от полиуретани. Нано частици олигуреа биват получени в реакация с аминогрупи по повърхността. Като в последваща реакция те реагират с акрилните групи до образуването на амиди. Тези дисперсии могат да бъдат смесени с тиоли до получаване на полиоли, които да реагират с полиизоцианати. Така ще се получават поли (уретан акрилати). Тези поли (уретанакрилати) са течни и са податливи на смесването им с обикновени диакрилати, при което ще формират УВ втърдяващо покритие. УВ втърдяващите покрития са един от най – бързите методи за нанасяне на покрития (при много ниски енергийни разходи).

26 Май, имаше една от основните задачи, а именно: внедряването на пилотна инсталация за нанасяне на покритието и съвместно с ХТМУ София изследване на получените с УВ втвърдяване покрития.

METALLCOAT-–-ПРОЕКТ-ЕВРОСТАРС-

Полученото покритие е с изключителна гладкост. На снимката е показано изображение на повърхността на покритието направено с помощта на AFM.

За целите на проекта ще бъде изградена пилотна инсталация за нанасяне на покритие и изпичане с UV лампа.

Термообработка

Освен галванични покрития за своите бизнес-партньори от България, Сърбия и Македония фирма „26 май” ЕООД извършва и термообработка на метални детайли.

Финишна обработка

Термичният цех разполага с електропещи, солна вана за обемно закаляване и селитрова вана за отпускане на закалените детайли. Механичният цех е оборудван с машини за предварителна и финишна обработка на металите.

Високите стандарти

Като поддържаме високите стандарти за качество на продукцията си, ние се стремим не само да отстояваме постигнатите досега позициии, но и да привлечем нови партньори и да завоюваме нови пазари.

Сигурност, качество, надеждност

За Нас

Фирма „26 май” ЕООД е регистрирана през 2000 г. и е наследник на ЕТ ”26 май – Наталия Гъркова”, основана през 1991 г. Основната дейност на фирмата е производство и износ на детайли от стомана и чугун. Производствената си дейност фирмата осъществява в собствена производствена база, която включва механичен, термичен и галваничен цех, напълно автоматизирана пречиствателна станция, както и лаборатория за химичен анализ.

През последните години усилията ни са насочени към разширяване на дейността в областта на механичната и термична обработка на метали и нанасянето на галванични покрития. От 5 години във фирмата работи голяма автоматизирана подвескова линия за нанасяне на галванични цинкови покрития. Тя е единствена по размери в Югозападна България, с дължина на ваните 3 метра. Разполагаме и с малка ръчна барабанна линия за поцинковане.

През септември 2009 г. беше въведена в експлоатация модерна, напълно автоматизирана италианска линия за покрития никел-хром, с дължина на ваните 2 м. Използва се тривалентен хром, за да се гарантира безопасна работна среда и щадящо отношение към природата, което винаги е било наш приоритет. Към линията има скрубер за очистване на аспирирания въздух, линия за деминерализирана вода и колона с йонообменни смоли за пречистване на хромовата вана.

Проект BG16RFOP002-6.002-0642-C01

Телефон

Ние сме на ваше разположение!

+359 88 827 6364
+359 88 673 6632

Контакт

Пишете ни!

Адрес

гр. Благоевград 2700
ул. Покровнишко шосе